Föreläsning och workshop om rörelseanalys och grundläggande fysträning

VETFYSIO i samarbete med Studiefrämjandet Gästrikland hälsar er
välkomna på föreläsning och workshop om hundar!

“Rörelseanalys och grundläggande fysträning för hundar i rörelse”

med Annika Falkenberg

Fredag 22 september:     

Föreläsning på Furusalen (Silvanum), Gävle

Tid: 18.30 – 21.00

Lördag 23 september:           

Praktisk workshop med deltagares hundar,

på Sandvikens BK, Sandviken

Tid: 9.00 – 16.00

Ta chansen Du som är aktiv, tränar, tävlar eller lever livet med Din hund.
Annika kommer att berätta om hur du kan utveckla och guida din hund att förbättra sin fysiska kapacitet.

Annika och hundarna

Vid analys av hundens rörelser ses vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Utifrån rörelseanalys planeras vilka av hundens rörelser som behöver stärkas. Fysträning har till syfte att optimera hundens funktion och öka möjligheten till ett sunt och hälsosamt liv. För alla aktiva hundar kan individuellt planerad fysträning minska skaderisker och öka hundens prestationsförmåga.

Workshopen på lördagen är praktiskt inriktad och vi kommer att arbeta utifrån de hundar som finns med på workshopen. Observera att workshopen inte innebär en full analys av varje deltagares hund, utan är till för att du som hundägare ska hinna lära dig så mycket som möjligt.

Genom att öka kunskapen om hur rörelser fungerar och vilka mekanismer som styr valet av rörelser, ökar din förståelse för hur hundens fysträning ska bli effektiv och rolig på samma gång.

Annika kommer att gå igenom grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser.

Presentation av föreläsaren

Annika Falkenberg är leg. sjukgymnast, godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård. Hon har lång erfarenhet av arbete med hundar på djurklinik och driver idag Hundverkstan Sport & Rehabcenter, med inriktning rehabilitering, friskvård och sport.

Hennes första bok Friskvård för hund utkom 2005. Efterföljande böcker är Friskvårdens grundstenar för valpar och unghundar samt Rörelseboken som utkom i år.

Annika är aktiv hundsportare och har tränat och tävlat med egna hundar i olika grenar sedan 1992. Annika delar sitt hundliv med långhåriga collien Aske och australiska kelpien Dejmi.

Anmälan & kostnad

Föreläsning fredag 22 september: 300 kr.

Workshop lördag 23 september + föreläsning fredag 22 september,
med hund / utan hund (lunch ingår): 1000 kr

Fredagens föreläsning kommer att ligga till grund för vår praktiska workshop på lördagen och därför måste alla som ska delta på lördagen vara med på fredagens kvällsföreläsning.

Antalet deltagare på lördagen är begränsat till 15 med hund och 10 utan hund. Antalet deltagare på fredagen inte är begränsat. Om du anmäler dig till lördagens workshop ingår deltagandet på fredagen och du behöver inte anmäla dig till det separat.

På lördagen har vi, tack vare företaget Vetoquinol, utlottning av träningsredskap för hundar samt att vi bjuder på lunch!

Anmälan till

Anmäl dig till föreläsning och/eller workshop hos Studiefrämjandet Gävle/Sandviken. Online-anmälan är öppen från och med vecka 32. Anmäl sig till föreläsningen fredagen den 22 september HÄR. Och anmäl dig till föreläsning och workshop (fredag+ lördag 22-23 september) HÄR. Kom ihåg att ange om du vill och kan ha din hund med på lördagens workshop. Sista anmälningsdag är 30 augusti och det är först till kvarn som gäller. Observera att din anmälan inte är komplett förrän inbetalning av deltagaravgiften har skett. Anmälan är bindande och deltagaravgiften återbetalas inte vid återbud senare än 14 dagar innan föreläsning respektive workshop.
För mer information kontakta Ann Essner, 070-6927562.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *